MEPAn juoksukoulu alkaa 3.4.2023

Julkaisija Mepa den 17. Feb 2023

Juoksukouluun ovat tervetulleita kaikki merenkulkijat kuntotasoon ja liikuntataustaan katsomatta. Et tarvitse minkäänlaisia ennakkotietoja tai -taitoja, joten erityisesti aloittelijat rohkeasti mukaan! Kyseessä on verkkototeutus, mikä mahdollistaa sen, että jokainen voi osallistua omalta paikkakunnaltaan. Juoksukoulu alkaa 3.4. ja kestää 15 viikkoa.


Osallistuja valitsee neljästä eri tasosta itselleen mieluisan vaihtoehdon. 

Taso 1: Ei entuudestaan säännöllistä liikuntataustaa tai takana pitkä liikuntatauko. Tavoitteena pystyä juoksemaan 5 km yhtäjaksoisesti juoksukoulun päätyttyä. 

Taso 2: Jonkin verran juoksu- ja/tai liikuntataustaa. Tavoitteena juosta yhtäjaksoisesti 10 km. 

Taso 3: Juoksuharrastus on jo osa arkea ja tähtäimessä puolimaraton, eli 21 km.

Taso 4 (uusi!): Aktiivinen juoksutausta ja tähtäimessä maraton, eli 42 km.


Kaikille tasoille on oma ohjelmansa, jota osallistuja noudattaa. Juoksuohjelmien lisäksi juoksukoulu sisältää liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoitteita, juoksua tukevia koordinaatio- ja hyppelyharjoituksia sekä teoriaa perusasioista. Työjaksoille on tarjolla korvaavia harjoitteita, jotta kehitys ei katkea töiden vuoksi. Mikäli sinulla on juoksuun vaikuttavia esim. tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia tai vammoja, voit kysyä vinkkejä ja neuvoa kurssin aikana. Juoksukoulu sisältää myös kehutut yhteistreenit, joissa osallistujat pääsevät ammattivalmentajan kanssa perehtymään juoksuharjoitteluun. Yhteistreenit järjestetään Helsingissä ja Turussa (kts. aikataulu alta). Mikäli et pääse yhteistreeneihin, mutta haluat esim. tarkistaa juoksutekniikkasi ammattilaisen kanssa, niin kurssilaisilla on mahdollisuus yksilötapaamisiin valmentajan kanssa omakustannehintaan.

Valmennuksesta vastaa alan vankka ammattilainen, Pasi Päällysaho. Mukana menossa myös MEPAn liikuntatiimi kannustamassa osallistujia kohti tavoitteitaan. 


Kurssikieli on suomi. Juoksukoulun alustana toimii Google Classroom, joten tarvitset Google-tilin osallistuaksesi. Mikäli sinulla ei vielä ole Google-tiliä, sen luominen on helppoa ja ilmaista.


Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUDU

Yhteistreenit

Viikko 14 (Aihe: juoksutekniikka ja kestävyysjuoksijan nopeat vedot)
Helsinki 3.4. klo 11 Eläintarhan kenttä
Turku 5.4. klo 12 Paavo Nurmen stadion (tai ympäristö)

Viikko 19 (Aihe: juoksutekniikka ja vauhtikestävyys)
Helsinki 8.5. klo 11 Eläintarhan kenttä
Turku 10.5. klo 12 Paavo Nurmen stadion (tai ympäristö)

Viikko 24 (Aihe: juoksutekniikka ja maksimikestävyys)

Helsinki 12.6. klo 11 Eläintarhan kenttä

Turku 14.6. klo 12 Paavo Nurmen stadion (tai ympäristö)
Etuja merenkulkijoille

Julkaisija Mepa den 19. Okt 2022Kvartaalikisa 4: Kuntosali 1.10-31.12

Julkaisija Mepa den 28. Sep 2022

Kvartaalikisa 4: Kuntosali 1.10.-31.12.

Kesä muuttuu syksyksi ja talvikin sieltä kohta tulee vastaan. 

Ulkona liikkuminen syksyllä luonnossa on piristävää ja toimii hyvin alkulämmittelynä kotona tehtävää voimaharjoitusta omalla kehonpainolla tai

jos kotoa löytyy kahvakuula tai erilaisia vastusnauhoja. Kuntosalit tarjoaa hyviä harjoittelumahdollisuuksia erilaisten laitteiden myötä, tarkista myös oman paikkakuntasi sali tarjonta. Merkitse suorituksesi kohdassa painonnosto tai muu voimaharjoittelu.

Maresportin materiaalit sivulta löytyy hyviä ohjeita saliharjoitteluun niin tulostettavina versioina kuin videoita, tsekkaa tarjonta.

Tsemppiä syksyn treeneihin.

Liity kisaan omassa profiilissasiMareSportin vuosikatsaus

Julkaisija Mepa den 3. Jan 2022

Moikka! 


Ja hyvää uutta vuotta MareSportilaiset! MareSportin ensimmäinen vuosi on nyt ohi ja on aika aloittaa uusi, monipuolisempi vuosi. Saimme 108 aktiivista käyttäjää mukaan ensimmäisen vuoden aikana - toivotaan, että määrä kasvaa vuosien saatossa. MareSportilaiset tekivät vuoden 2021 aikana yhteensä 16 330 harjoitusta, aikaa liikuntaan käytettiin 17 830 minuuttia ja matkaa liikuttiin 86 865 kilometriä. Aika mahtavat lukemat! 


Teidät kaikki on liitetty mukaan tämän vuoden uuteen pääkisaan, joka alkoi 1.1.2022. Samalla meillä alkaa ensimmäinen teemakisa, jossa kisaillaan hiihdosta! Lisäämällä treenimerkintöjä hiihdosta, olet automaattisesti mukana hiihtokisassakin, jossa jo maaliskuun jälkeen selviää tämän kisan voittajat - kolme parasta tullaan palkitsemaan! Näitä teemakisoja meillä on jokaisessa kvartaalissa, joten toivotaan, että saadaan teidät ehkä kokeilemaan uusia lajeja, innostumaan uudelleen vanhasta tutusta lajista, harrastamaan sitä omaa lajia - mitä vain, kunhan liikkuminen on mielekästä! 


Toivottavasti saamme lisää aktiivisia käyttäjiä tämän vuoden aikana mukaan MareSportiin kisailemaan. Hyvää uutta vuotta ja treeni-iloa vuodelle 2022! 


Ps. Toistaiseksi ongelmia saada pääkisa alkamaan - yritetään ratkoa ongelmat pikimmiten kuntoon!