Kurkista lähemmin MareSportin perusominaisuuksiin

Julkaisija MEPA the 15. Mar 2021Uuden äärellä kestää aina tovi, ennen kuin asiat toimivat virheettömästi ja tuntuivat tutuilta ja helpoilta käyttää. MareSportinkin osalta nämä ottavat varmasti oman aikansa. Alla on avattu muutamia perusasioita, joiden avulla uuden liikuntaportaalin hahmottaminen ja käyttöönotto voi tuntua hieman helpommalta. 


1. OMA PROFIILI

Omasta profiilistasi löydät mm. treenipäiväkirjan, joka näyttää kootusti edeltävät harjoituksesi sekä kuukausinäkymänä että listauksena. Treenipäiväkirjasta saat hyvän käsityksen kuinka usein liikut. Mikäli käytät urheilukelloa GPS-ominaisuudella, näet kuljetun reitin myös profiilissasi. Treenipäiväkirja-sivulla, kalenterin oikeassa yläkulmassa on mahdollisuus valita eri näkymiä. Valitsemalla pylväskuvakkeen näet miten olet liikkunut vuositasolla ja voit verrata kuukausia keskenään. Voit myös suodattaa näkymän mm. eri lajien mukaan.


Omassa profiilissa on mahdollista ylläpitää myös blogia ja määrittää erikseen kenelle kaikille blogijulkaisusi näkyy. Voit myös luoda kuva-albumeita. Nämä ovat erinomaisia työkaluja esim. laivan liikunta-aktiiville tai joukkueenjohtajalle. Voitte luoda sisältöä oman ryhmänne sisällä; tiedottaa, jakaa kuvia liikuntatapahtumista ja turnauksista, jakaa fiiliksiä jne. Muut voivat kommentoida sekä blogitekstejä että kuvia.


Olethan huomannut myös, että mikäli käytät liikkuessasi urheilukelloa, saat siirrettyä harjoitusdatan automaattisesti MareSportiin? Voit yhdistää urheilukellosi Treenipäiväkirja-sivulla. Mikäli et käytä urheilukelloa, voi harjoitukset syöttää yhtä hyvin manuaalisesti. 

 

2. KILPAILUT

MareSportissa kisataan erilaisissa kilpailuissa keräämällä pisteitä liikkumalla. 


Pääkilpailu: MareSportin pääkilpailu on aina vuoden mittainen kisa, jossa kisataan joukkueena.


Teemalliset kilpailut: tarjolla on myös lyhyitä teemallisia kisoja vuoden mittaan. Muistathan, että jokaiseen kisaan tulee aina liittyä erikseen. Et siis ole automaattisesti mukana kisassa, vaan niihin ilmoittaudutaan oman profiilin kautta. Teemalliset kilpailut ovat lähtökohtaisesti yksilökisoja.


Pohjoismaiden väliset kilpailut: MareSportin helmi on tulevaisuudessa järjestettävät kilpailut Pohjoismaiden välillä! Vuonna 2021 ei yhteispohjoismaisia kilpailuja vielä järjestetä, sillä tämä vuosi keskitytään MareSportissa omiin kilpailuihin ja liikuntaportaalin sisäänajamiseen. Vuoden päästä kun seisomme vahvasti omilla jaloillamme, olemme valmiit kohtaamaan vastustajamme maaotteluhengessä!


3. JOUKKUE 

Voit olla oman laivasi joukkueessa tai jos haluat, voit myös perustaa täysin oman joukkueen oman varustamosi alle. Näin esim. työkaverit tai vaikkapa tietty osasto voivat muodostaa joukkueen. Muista kuitenkin, että voit olla vain yhden joukkueen jäsen kerrallaan. Polku joukkueen vaihtamiseen tai luomiseen: Sivuni - Asetukset - Luo tai vaihda joukkuetta.


4. PISTELASKU

Liikkumasi minuutit muutetaan pisteiksi. 


Varustamon ja joukkueen pisteet lasketaan yhdistämällä kaikkien osallistujien pistemäärä ja jakamalla se kokonaisosallistujamäärällä. Näin ollen ne osallistujat, jotka eivät ole aktiivisesti mukana kisassa, laskevat joukkueen tulosta. Kannustakaa siis porukalla kaikki liikkumaan! 


Kommentit

— Guest