KVARTAALIKISAT

Koko vuoden kestävän pääkisan lisäksi MareSportissa kisataan sekä kvartaalikisoissa että erilaisissa teemakisoissa. Tutustu teemakisoihin täältä. Laivakauppiaitten Yhdistys sponsoroi kilpailujen palkinnot.

Kvartaalikisa 1: Hiihto 1.1.-31.3.

Kuka viihtyy ladulla pisimpään? Hiihtokisassa ei sivakoida kilometrit mielessä, vaan jokainen etenee omaan tahtiin liikunnanilosta sekä ulkoilmasta nauttien. Pisteitä kerätään siis kilometrien sijasta ladulla vietetyllä ajalla. Laivakauppiaitten Yhdistys palkitsee kolme ahkerinta hiihtäjää! Liity kisaan omassa profiilissasi. 


Kvartaalikisa 2: Triathlon-lajit 1.4.-30.6.

Lumet sulaa, valo voittaa ja luonto herää eloon. Vuoden toisessa kvartaalikisassa hypätään pyörän selkään, kaivetaan lenkkitossut talviteloilta ja hypätään veden kannateltavaksi. Pisteitä kerätään siis triathlonista tuttuun tapaan pyöräillen, juosten ja uiden. Valitse itsellesi sopivin liikuntamuoto tai sisällytä viikkoosi kaikki kolme lajia. Pyöräilemällä, juoksemalla ja uimalla kehität tehokkaasti niin peruskuntoasi kuin hapenottokykyäsikin. Töissä ollessasi hyödynnä esim. laivan kuntosalin juoksumattoa tai kuntopyörää. Kisassa liikutaan aikaa vastaan, joten vauhdilla ei ole merkitystä. Jokainen etenee omaa tahtiaan ja päämääränä on liikunnan ilo. Liity kisaan omassa profiilissasi. Oletko huomannut, että MEPAssa  alkaa 11.4. verkossa toteutettava juoksukoulu? Lue lisää täältä


Kvartaalikisa 3: Kävely 1.7.-30.9.

Vuoden kolmannessa kvartaalikisassa palataan perusasioiden äärelle. Harjoittelustamme noin 70 % tulisi tapahtua peruskestävyysalueella ("pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta") ja reipas kävely on mitä mainion liikuntamuoto sitä varten. Nappaa työkaveri tai perheenjäsen, myös nelijalkaiset, mukaan ja nauti raikkaasta ulkoilmasta kävellen tai sauvakävellen. Liity kisaan omassa profiilissasi.


Kvartaalikisa 4: Kuntosali 1.10.-31.12.

Kesä muuttuu syksyksi ja talvikin sieltä kohta tulee vastaan. 

Ulkona liikkuminen syksyllä luonnossa on piristävää ja toimii hyvin alkulämmittelynä kotona tehtävää voimaharjoitusta omalla kehonpainolla tai

jos kotoa löytyy kahvakuula tai erilaisia vastusnauhoja. Kuntosalit tarjoaa hyviä harjoittelumahdollisuuksia erilaisten laitteiden myötä, tarkista myös oman paikkakuntasi sali tarjonta. Merkitse suoritukset joko painonnosto tai muu voimaharjoittelu.

Maresportin materiaalit sivulta löytyy hyviä ohjeita saliharjoitteluun niin tulostettavina versioina kuin videoita, tsekkaa tarjonta.

Tsemppiä syksyn treeneihin.

Liity kisaan omassa profiilissasi